FILATELISTIČKA I POŠTANSKA LITERATURA

Šifra: oofil
Cijena: 198,00 kn
Kom: 
Opis proizvoda:

Autor je poznati hrvatski filatelist, dugogodišnji predsjednik Filatelističkoga društva „Poštar“ iz Zagreba te višegodišnji profesor na Fakultetu prometnih znanosti. Tijekom svojega profesionalnoga rada obavljao je niz odgovornih dužnosti na Hrvatskoj pošti stekavši bogato poštansko i filatelističko znanje i iskustvo koje je nakon dvogodišnjega rada prenio u naslovljenu knjigu. To je svakako prvo takvo opsežno i stručno djelo u hrvatskoj stručnoj, poštanskoj i filatelističkoj literaturi koje će biti neophodno kako za pisce stručnih tekstova tako i za čitatelje.

Rječnik je napisan na četiri jezika: hrvatskom, francuskom, engleskom i njemačkom i to na 436 stranica, tj. 987 autorskih kartica, odnosno svrstan je u 17.135 odlomaka, 23.715 redaka sa 203.449 riječi. Francuski je službeni jezik UPU pa je poslužio kao osnova za prijevod na hrvatski, ali i druga dva jezika. Rječnik će svakako imati vrlo široku primjenu. Namijenjen je prvenstveno poštanskim djelatnicima i studentima Fakulteta prometnih znanosti, odnosno strukovnim institucijama i filatelistima. U poštanskom dijelu autor se u najvećoj mjeri oslonio na “Poliglotski rječnik Svjetske poštanske unije” kojemu je zadaća unificiranje terminologije u interpretaciji akata UPU-a na međunarodnom planu. U filatelističkom dijelu veća je sloboda izražavanja posebno radi brzoga razvoja poštanske tehnologije. Ovdje su najviše pomogli radovi prof. Velimira Ercegovića te Filatelistički i poštanski rječnik Europske filatelističke akademije. Svakako radi se o sveobuhvatnome djelu koje će se nalaziti u brojnim policama radi svojega leksikografskoga značenja.

Za preporučiti je tiskanje „Višejezičnoga rječnika filatelističkih i poštanskih izraza“, jer će biti neophodan u svakome poštanskom uredu, ali i svakome tko će se zanimati bilo iz kojega razloga za značenje brojnih poštanskih ili filatelističkih izraza. Izdavač “Rječnika” je ZRINSKI d.d. iz Čakovca

Prof. dr. sc. Zvonimir Hernitz

Košarica
Košarica
Artikala: 0
Iznos: 0,00 kn
O nama Reference
Kontakt
ZRINSKI d.d.

Dr. Ivana Novaka 13, 40000 Čakovec

Tel: +385 (40) 37 22 22
Fax: +385 (40) 37 22 12
Prodaja:  +385 (40) 37 22 77
E-mail: zrinski@zrinski.hr


FILATELISTIČKA I POŠTANSKA LITERATURA
198,00 kn
oofil